A világunk válaszai

Történelem, az élet tanítómestere

A sakktáblás sorozatgyilkos
Tíz érdekesség (01)

A sakktáblás sorozatgyilkos Oroszországban tevékenykedett, azon is belül Moszkvában, a Bitca folyó melletti parkerdőben. Ez a terület hihetetlenül nagy, több száz hektárt ölel fel, és alatta egy kiépített csatornarendszer található, a gyilkos sokszor ide dobta az áldozatait.

  1. Az elkövetés módja roppant kegyetlen volt; a gyilkos sokszor ismerte az áldozatát, és így csalta lépre, bár nem egyszer számára ismeretlen embereket is megölt. A módszere a következő volt: a lehető legcsendesebben az áldozat mögé sétálni, elővenni a (saját) táskájából a kalapácsot, és egyetlen precíz mozdulattal tarkón vágni (az embert), hogy azonnal meghaljon. A gyilkos ezután rendszerint az áldozat mellé, vagy a fejébe rakott egy vodkás üveget.
  2. A gyilkos elmondása szerint a gyilkolás előtt sokszor arra vágyott, hogy belenézzen az áldozatainak a szemébe, mielőtt végez velük, hogy meghallgathassa a könyörgéseiket, vágyaikat és a terveiket az életben, és neki az okozott perverz élvezetet, hogy tudta, ezek közül egyik sem fog teljesülni.
  3. A gyilkos neve Alekszandr Picsuskin volt, és 1974-ben született. Alkoholista apja hamar otthagyta a csecsemő Picsuskint, aki így az édesanyja mellett nőtt fel, aki sokszor bántalmazta, és rajta vezette le az összes dühét. 
  4. Aktív éveit tekintve abban biztosak lehetünk, hogy először 1992-ben ölt, és elmondása szerint 2005-ben és 6-ban kezdte újra a gyilkolást. A kétezres években annyira aktív volt, hogy akadt példa arra is, hogy a parkerdőben egy hónap alatt a rendőrség 13 meggyilkolt nőre talált rá.
  5. Egyetlen egy ember volt, Maria Viricheva, aki túlélte a találkozást a sakktáblással. A nő egyszer összeveszett a párjával, és Picsuskin volt az, aki megvigasztalta. Ezután egy üzlet lebonyolítása miatt a parkba hívta őt, és egy betonkútnál álltak meg. A nő lenézett a kútba, Picsuskin pedig hozzávágta a fejét a kút szegélyéhez és letaszította a mélybe. Viricheva a csatornában ért észhez, és egy csatornafedélen kimászott. Rögtön a rendőréghez fordult.

picsuskin.jpg

      6.  A rendőrség tagjai is féltek attól, hogy Picsuskin lecsap rájuk, ezért mikor különösen aktív volt, a rendőrök sem szívesen mentek be a parkerdőbe, és a polgárok - ha tehették - ugyanígy elkerültek a hatalmas parkot.
      7. Picsuskin sorozatgyilkos pályájának egy románc vetett véget. Az utolsó áldozatának (Marina Moszkalje) a    kabátjában volt egy metrójegy, és egy papírcetli. Az utóbbin Picsuskin telefonszáma volt, és a                                  lakcíme. Az áldozat a gyilkos kolléganője volt, és az eset után Moszkalje fia pontos személyleírást adott a              gyilkosról, amiben a rendőrök Picsuskinra ismertek.
      8. Elfogása után Picsuskin úgy nyilatkozott a rendőröknek, hogy hosszú ideje, az első gyilkossága óta az volt  az életcélja, hogy hatvannégy embert öljön meg. A lakásán tartott egy sakktáblát és minden gyilkossága után egy cetlit ragasztott a mezőkre. Ez alapján 61 áldozatának kellett hogy legyen, viszont elmondása szerint sok áldozatát azért nem találták meg, mert a testüket a csatornába dobta.
      9. Az elfogása után a rendőrök végigvezették a parkon, hogy elmondhassa, hogyan követte le a gyilkosságokat. Picsuskin részletekbe menően, és élvezettel mondta el a megilletődött rendőröknek, hogy egy adott gyilkosságnál ő hol állt, az áldozata hol állt, hogy milyen szögben lendítette a kalapácsát, és hogy a mozdulat alatt milyen gondolatok kavarogtak a fejében. A rendőrségi jelentések szerint Picsuskin bizonyíthatóan elkövetett 49 gyilkosságot, de az erdőben való sétán 61-nek az eseményeit mesélte el részletesen
     10. 2006 végén fogták el, és 2007-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a mai napig ül. 

Sokak szerint ő volt Oroszország legveszélyesebb és legaktívabb sorozatgyilkosa, és mind a mai napig vannak olyan emberek, akik az ő emléke miatt messze elkerülik a parkerdőt, mert úgy gondolják, hogy a gonosz, amit ő, a gyilkosságával bevitt oda, mind a mai napig ott garázdálkodik, és szedi halálos áldozatait.

A bejegyzés trackback címe:

https://atudasforrasa.blog.hu/api/trackback/id/tr1513784582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.03.29. 20:35:36

Mi a roppant kegyetlen abban, hogy tarkónvágnak egy kalapáccsal és azonnal szörnyethalsz?

Ágas25 2018.03.29. 21:12:53

@Before: Jogos kérdés, örülök annak, hogy valaki feltette! Valóban jóval kegyesebb így szörnyethalni, mint a halál előtt még órákig szenvedni, megismerve ezzel az élve kibelezést és a megnyúzást.
Úgy gondolom, hogy egy bűnügyi eset akkor is lehet roppant kegyetlen, ha az elkövetés módja nagyon egyszerű. Picsuskin áldozatainak legalább a felét ismerte, a barátja volt, kollégája, esetleg a közeli/távoli ismerőse. Azok az emberek megbíztak benne, barátjuknak hitték, és Picsuskin egy egyszerű mozdulattal megölte őket. Ez egy kegyetlen tett, és ezt ő minden nemű lelkiismeretfordulás és önvád nélkül tette meg, kegyetlenül követte el a gyilkosságokat, egy egyszerű szerszámmal.

sapka 2018.03.29. 21:54:20

most akkor Picsuskin vagy Pityuskin?

kvadrillio 2018.03.29. 22:59:22

ENNÉL NAGYOBB SOROZATGYILKOS MÁR CSAK A BALOG ZOLTÁN LELKÉSZMINISZTER, AKI NEM INTÉZKEDIK A HON VÉD KÓRHÁZ HALÁLGYÁRÁNAK FELSZÁMOLÁSÁÉRT !!!
21:29
Vérmérgezéssel került kórházba, hazaküldték, tragédia lett a vége

MIÉRT NEM INTÉZKEDIK EZ A BAROM LELKÉSZ ROTHADT ZSIDÓ BALOG ???????? HOGY BASZNÁ MEG A KURVA ANYJÁT !!!

Bolshevik 2018.03.29. 23:09:28

Nem kel a ködösíttés itten, mindenki tugya hogy igazából ORBÁN VIKTOR volt a sorozatgyilkos azé van ilyen jóba putyinal!

egyinges 2018.03.30. 08:22:06

Volt egy hasonlóan durva sorozatgyilkos a szu-ban. Csikatilo volt a neve. Azt hiszem 65 áldozata volt. Első elfogása után elengedték, mert párttag volt.
A szörnyethal kifejezést olyankor használjuk, amikor a delikvens az ijedségbe hamarabb belehal, mint a fizikai inzultusba. Ez az esetek 99%-aban zuhanáskor kovetkezik be.

A biztos utas 2018.03.30. 17:37:50

Ha meghalt volna ott valaki, miutan elkaptak a fickot, meg ertenem, hogy kerulik az emberek a parkot. De a 21.szazadban ilyeneket emlegetni, hogy "a gonosz, amit ő, a gyilkosságával bevitt oda, mind a mai napig ott garázdálkodik, és szedi halálos áldozatait" azert eleg sulyos....

Editor_ 2018.03.31. 00:09:30

Andrij Romanovics Csikatilo 1978-1990 közt 65 gyilkosság.

The Biclops 2018.03.31. 00:28:04

@egyinges: Vagy ha hallja ahogy a szörny ordít. Szörnyethal.
Mondjuk az meg két L.

Akkor nemtom.

Void Bunkoid 2018.03.31. 01:59:40

Igen, a szörnyethalás valóban egy szó szerinti halálra rémülés egy irdatlan méretű adrenalinfröccs következtében.

Ez gyengébb szívű embereknél fordulhat elő, de még "biztonságos" dolgoknál is, nem is véletlenül szoktak már meredekebb extrém szórakozási lehetőségek (mint pl akár egy völgy fölött 500 méterre futó csúszópálya...) igénybevétele előtt aláíratni egy szándéknyilatkozatot az emberrel, hogy később igazolhassák, hogy a kedves delikvens a saját hülyesége következtében halálozott el, ha netán megesne.

Gleccsertetű 2018.03.31. 08:59:14

Ez egy átlag DK-s szavazó.

Hajnal Anyácska 2020.09.08. 13:16:49

Ágas25, miért nem moderálod ki kvadrillio posztját? Vagy a zsidózás téged nem zavar?

Facebook oldaldoboz

A világunk válaszai

Üdvözlök mindenkit. A blogom a történelemmel foglalkozik. Jó szórakozást!

süti beállítások módosítása